Dec 23, 2013

USS (universal Studio Singapore) - Part I

Day 1 (31/4/2013)

Bergerak dr KL dlm kul 9pg..
Alang2 sampai Johor, ingat nk pusing2 cr Legoland dulu.. sj gatai nk tgk tempat & jalan
Haa... lps tu sesat ntah ke mane, ada GPS waze pun mcm xberfungsi jer
Msk kwsn lapang mcm kwsn perindustrian,
Problem lg satu, MINYAK kete dh tinggal 2bar jer.. Bkn ape, kete ni mcm ada mslh sket bila tekan myk tanpa stop then bila stop dlm 5min br lar bar tu turun, kalo xstop mmg sapai kering myk agaknyer
Tanye guard area sane, ckp ada kt dpn sane then bg direction.. tp xjmpe pun stesen myknyer

Sampai kt satu traffic light, enjin kete mati... huhuhu
Ape lagi, mmg tension lar. dh la bwk ank2 kecik.. duk kt tgh2 jln plak tu
Nasib baik, ada couple ni baik hati.. diorg naik motor
Berenti tnye kenapa, so hubby ckp myk habis xjmpe stesen myk
Dia offer g beli myk, agak jauh gak la dia ckp stesen myk tu kalo jln kaki
Hubby bg duit, mntk dia belikan... tawakkal sajer, tkt gak kalo dpt org yg nk menipu ni kan

Tunggu pnye tunggu, alhamdulillah... mamat ni baik orgnyer, dia sampai bwk myk
Siap tlg masukkn myk dlm tank lagi..
Hubby bg sket duit tp dia tolak... mudah2an murah rezeki korang

So, terus g cari stesen myk.. isi full tank
ambik ko!!
dh pusing duk cr2 Legoland, ktorg trs ke JB nk check in hotel

Akhirnye sampai gak kt hotel ni,
hotel ni, hotel lama.. tgk dr interior & rekabentuk hotel ni pun bole tau


Pic dr Mr Google


Double room - kemas dn teratur serta bersih

Lps check in, ktorg kuar nk jln cr makanan... 
Hubby ckp kt sini ada food court jual ABC sedap, sbb dia penah dtg sini..
So, ktorg pun trs terjah

Dah sampai, perghh!!! ramainye org, nk cr tmpt duduk pun payah... 
Dpt tmpt ddk ceruk2 dunia jer, hmmm... 
Hubby order ABC special, sy mkn mee bandung & hubby mkn nasi goreng ayam


Sempat amik pic ABC jer sbb, kecoh ngan ank2 kecik hi haa...
RM3 shj... yum2, sedap!

Mlm tu ktorg g jln2 ke funfair dkt ngan Danga Bay
Layan je la kerenah ank2
Window shopping kt The Zon, lpk2 tepi laut amik angin
So, layan je pic ni... snap ala kadar jer




















No comments:

Post a Comment