Apr 18, 2014

Catuan Air di Selangor...

Assalamualaikum... Actually tmpt sy xtrk sgt bila air kena catu wat masa ni. Dlm 1minggu 1x selama 2hari jer xde air.
Dgr2 daerah lain, ada yg lebih 2hari xde air.. Harap2 catuan air ni dpt di hentikn secepat yg mungkin.
Kalo dh xde air kt umah nih, mmg ler mls nk msk sbb nnt nk kena cuci itu ini. Dh bazir air yg dh simpan tu... Hehehe
So, mkn yg ringkas @ g mkn kt kedai jer

Arini g bfast kt OldTownWhiteCoffee.. Lg pun dkt jer ngan umah, sj nk tkr selera.
Ingatkn diorg dh tkr konsep, rupa2 sbb xde air diorg guna pinggan @ cwn pakai buang... Hehehe
Ape pun, layan jer janji Kenyang...



posted from Bloggeroid

Apr 16, 2014

Smart Khalifah Sport Day - Wet World Shah Alam

5 April 2014
Taska tempat Thaqif belajar wat sportday kt wet world shah alam... 
Dpt gak la spend time ngan family, hehehe
Actually ni 1st time taska ni wat sportday - sbb diorg br beroperasi blm 2thn, alhamdulillah student makin ramai so berkesempatan la utk wat sportday

Bdk2 ape lagi, seronok lar kalo dh bersama ngan kawan2... Parents pun dpt beramah mesra
Bila dh jmpe sume2, ada gak jmpe member2 lama + adik pd member lar
Dh macam jejak kasih plak... kihkihkih

Actually pengetua taska ni mmg kawan sy masa sklh dulu... nk citer #throwback plak ni, masa register Thaqif 4thn kt taska ni br lar tau yg pengetua ni kawan 1 kelas sy dulu... huhuhu
pnye la lama br skrg jmpe blk... 

So, back to sportday... layan pic2 dulu yek





 seronok tul menari...

 acara tiup belon, daddy tolong pun xmenang gak... huhuhu

 acara makan mashmallow... lps tu sakit gigi, Thaqif2..

 acara utk mummy, tiup belon sampai pecah... nasib
baik xsenak perut

 acara utk daddy, mkn roti...

 Dhia pun suka dpt main air, xnk naik... 

 masa utk main air...

dpt lar 1 hadiah.. hahaha
dlm team thaqif sume nye lemah lembut jer... kihkihkih


SEKIAN...

HAPPY BIRTHDAY AL MUADZ THAQIF

Tanggal 16 April 2014, genap la ankku Al Muadz Thaqif Bin Shagul Firdauz berumur 5thn. 
Semoga dia menjadi ank yg bijak di dunia dn akhirat

Sambutan harijadi Thaqif kami wat simple jer, wat kt taska tmpt dia belajar jer
xde la nk wat grand2 bagai... + keaadaan mummy nye pun xlarat
Lagipun bagi kami senang jer... sbb kami hanya sediakn kek & goodies bag jer
xperlu nk hidang makanan sbb time tu diorg mmg dh di sediakn makanan di taska

serba ringkas shj.. kalo time weekend or cuti sklh mungkin kami sambut kt luar or short vacation jer, simple life... 
Ada gak sket tema atas permintaan birthday boy - ULTRAMAN 

Jom layan sat pic masa birthday Thaqif


Kek Ultaraman - permintaan Thaqif


Siap sedia nk potong kek.. kwn2 dia xsabar tgk kek tue...


Thaqif dgn teachers - Mariana, Aida, Nor


Kami Sekeluarga... 


Kecoh tul masa nk bg goodies bag.. maklum lar ramai, pening teacher srh beratur


Alhamdulillah, selesai dh majlis harijadi utk Thaqif
Lg 2bln birthday Dhia plak.. 


Apr 14, 2014

Homemade Ice Cream - chocolate oreo



1/2 tin susu pekat - bole krg kn jika xsuka manis
1 1/2 gelas susu full krim
1 sudu kecik ovellate
1 sudu kecik esen vanilla
2 sudu besar chocolate powder (bkn cocoa powder)
Biskut Oreo di hancurkn (sy patah2kn kecil2)

Cara:

Campurkan semua bahan kecuali biskut oreo

Putarkn hingga jadi kembang dgn gebu

Masukkan biskut oreo, gaulkn..

Masukkn ke dlm bekas, bole juga taburkn sedikit serbuk oreo yg lebih2 tu

Bekukan dlm freezer... SIAP!
posted from Bloggeroid

Apr 7, 2014

penyakit M.A.L.A.S datang....

Lama tul x bkk blog, penyakit malas datang... actually bkn ape pun
Bila dh disahkn pregnant serta morning sickness tu xdpt nk di elakkan tu yg jd malas.. mkn xlalu, nk baring jer wlwpun xdpt nk rehat sgt pun
Sbb kena jg bdk kecik si Dhia tu gak, makin ngada2 skrg ni

Now dh pregnant 4bln, bdn dh rs ok dn cergas. Tp kdg2 ada gak rs sengal2 maklum lah org ngandung kan... umur pun dh meningkat, xde la cergas sgt2 pun

Nk citer ape ye... hmmm, actually pregnant kali ni xplan pun ingat nk rest dlm 2thn lg, dh Allah SWT nk bg jd kami terima je..  hehehe
Mudah2an makin murah rezeki kami sekeluarga... Amin!

Harapan cuma sy & baby sihat sepanjang kehamilan dn juga Allah permudahkn segala2nya.. Lps ni mmg kena pakai perancang, huhuhu.. nk rehat lama @ stop, hehehe
Sblm2 ni mmg xpenah gn perancang pun

Mudah2an segala urusan lancar & murah rezeki ank2 kami... Amin