Oct 24, 2016

Running - Ariani Hijab Run 2016

Assalamualaikum... kali ni join Ariani Hijab Run 2016. 1st time Ariani wat event running ni..

Mula2 ms nk reg, cpt sgt abih.. rs terkilan lar gak.. sbb dlm ms 5hari open utk reg, dh sold out.. ms tu diorg offer 500 org pertama dpt free tudung ariani.. tu lar psl cpt sold out... hmmm

Lps tu dpt tau diorg bkk blk utk reg, ape lg... terus reg lar
Kali ni diorg mention semua yg reg running dpt free tudung.. alhamdulillah
Yesss!!!




Running event kali ni ada Fafau & Dee sbg host, Siti Nurhaliza pun ada tp pic dia blur sgt so xleh nk post kt sini.. ada video je sket ms dia nyanyi





Alhamdulillah sampai ke garisan penamat..

posted from Bloggeroid

Running - Ortho Run 2016

Assalamualaikum... posting arini psl run lg.. hehehehe
Sbb dh slalu join, so byk gmbr ms run event ni je lar.. gmbr lain xde sgt

1st time join event skali ngan otai runner.. actually member sendiri - mr Ayie

Lyn pic jap ye





Alamak pic ngan mr Ayie xde.. byk yg dh transfer ke hardisk.. sorry ye

Actually, Ayie ni lar yg wat sy berinspirasi utk join running.. sblm ni xpenah nk amik tau pun..
Bila tgk dia sgt aktif dgn running ni.. sy pun teruja nk join xtvt sihat ni..
Dia pun br 2thn lbh aktif running..
Lain sgt dia ms dulu & skrg
Hehehehe...

Kwn2 pun ramai yg nk join sekaki bila tgk sy msk running ni.. best2..

posted from Bloggeroid

Oct 17, 2016

New Zealand Trip Planning

Assalamualaikum.. in nk citer pasal trip ke NZ. Xde rezeki nk g bercuti ngan en. suami. Hope dpt bercuti ngan dia next time.. inshaaAllah..
2016 punye travel plan hanya NZ trip jer. Lain2 punye trip xmenjadi..
Xpe lar, sbb  budget xmencukupi.. 

CONFIRM

(Flight)
Date travel 9/11 - 20/11 (termasuk date flight) - 9/11 tu amik flight malam 
Msia - Auckland - Christchurch (Air Asia, New Zealand Air, Jetstar)

Total: Rm2800 (return)

(Pakej)
Trip Caravan 6hari 5malam
3mlm hotel (Auckland) 
Bahan masakan 
Petrol
Entrance fee
Shuttle Bus - to Hobbiton Movie Set
Visa NZ

Total: Rm3200

*belum masuk duit poket tau... Kena lar bwk duit lbh 😎

Actually, kawan sy yg uruskan semua pakej & flight.. sbb senang dia nk arrange 
So, dia hanya collect duit jer..
Saya bayar ansur2 pada dia, dari start byr deposit
Hahahaha... hampir 1 1/2tahun tau 😃😃
Walaupun Rm6k.. rs mcm ssh nk commit, maybe saya ni xkeje... harap duit suami jer
Alhamdulillah, suami paham saya.. dn benarkn saya g travel sendiri dgn kawan 

Nnt saya update lg pasal travel NZ ni 

Bye!!





Oct 16, 2016

Hiking - Bukit Gasing

Assalamualaikum... ni mmg keje giler kami arini, lps blk dr running kt Cyberjaya trs ke sini.. nk hiking plak.

Ini hiking pertama saya..
Actually cik Rizz ni kaki hiking, tp blm lg hiking gunung2 yg mencabar lg.. msh dlm meningkatkn stamina.. inshaaAllah dia nk naik Gunung Kinabalu next year.. good luck fren!!



Nmpk x? Bj pun xtkr... hahahaha
Nk pengsan saya tau
Bkt gasing ni byk tangga gak
Menggigil kepala lutut saya



Tp puas hati sbb dpt menikmati alam semulajadi.. kami hampir sesat sbb xde signage yg betul.. nasib baik ler ada bdk 2org temankn kami.. selamba je kami mntk diorg tunjukkn jln..

Hope pihak jabatan perhilitan kt bukit gasing wat signage yg tepat.. sbb ramai gak yg xtau jln ms hari tu, utk yg 1st time mcm kami.. yg dh biasa xpe lar..



Next time nk hiking lg.. tp xnk lar lps running, mau merangkak saya nnt naik bukit... hahahaha...

posted from Bloggeroid

Running - My Buddies Run 2016

Next post... running lg, hihihihi
Asyik simpan je pic dlm fon, ms utk post dlm blog plak..

Event running ni ramai sgt org yg join.. rs pening pun ada bila ramai sgt org berlari bersama.. nasib baik ok



Mcm biasa lar.. geng lari saya cik Rizz, puan Shida tu kdg2 je join sama event ngan ktorg.. hihihi

Medal kami...



Lps abih je running event ni, amik medal trs g Bkt Gasing... nk hiking plak

Next post - hiking (bkt gasing)

posted from Bloggeroid

Running - Reach Out Run

Assalamualaikum.. haaa, lps bercuti dr running ms ramadhan & raya hari tu, join plak event running ni.. anjuran IM4U

Kali ni lg sorang member join, si Shida tu.. sblm ni dgn Rizz jer, ok lar dh ada geng active.. yesss!!!



Puas hati dpt running, medal pun cantik.. Actually event ni ada beberapa artis join tp kami xberkesempatan nk bergambar dgn diorg pun..



Haaaa... kali ni ada star wars karekter join event ni, actually diorg mmg di jemput utk join event running ni bg memeriahkn lg..



Hehehehehe....

posted from Bloggeroid

Jun 21, 2016

Running... bkn Running Man tau




Assalamualaikum...
Haaaa.. ni xtvt sy yg terbaru, sblm ji mmg dh minat tp atas sbb2 tertentu xbole nk teruskn niat tu..

Lps shj Faiq dh bole minum susu thru botol, sy dh start jogging sket2..
Bdn makin tembam, kena lbh aktif
Hahahaha...

Ada geng running lagi ler teruja nk join mcm2 running event ni.. lps ry ni nnt, ada 3 running event yg sy dh register..

Harapan tu nk turunkn sket berat bdn, dn kempiskn spare part kt perut tu..
Org tgk mmg ler mcm ok jer, tp diri sendiri xpuas ati dgn bentuk bdn skrg ni... huhuhuhu

Ni 1st running event yg sy join
Magical Forest Charity Run
Di Taman Botani, Shah Alam (bukit cerakah)
7kilometer sy balun utk 1st time... bkn 3km or 5km, sy pun xsangka bole wat..
Lari-jalan-lari-jalan (byk jln dr lari)

Xsabar nk lari lagi ni... NEXT...!




posted from Bloggeroid

Jun 20, 2016

Ayam Masak Bali Style



1/2 ekor ayam (di potong&cuci)
3 btg serai (diketuk)
3 tangkai daun kari
1 bj bwg besar (hiris bulat2)
4 sdb cili kisar
1 sdb sos tiram
1 sdb sos cili
1 sdb kicap manis
Secubit garam utk perasa
*bole tmbh sedikit air utk jdkn lebih berkuah (pastikan cukup rasa, bole adjust ikut keativiti masing2)

1. Ayam di gaul garam & kunyit, goreng sebentar (jgn garing sgt)- ke tepikan
2. Goreng serai sebentar, kemudian masukkn daun kari. Hingga naik bau..
3. Masukkn cili kisar, tumis hingga sedikit garing
4. Masukkn sos tiram, sos cili, kicap manis dn sedikit air. Masak hingga sedikit pekat
5. Masukkn bwg hiris & ayam yg telah di goreng td.. perasakn dgn sedikit garam

SIAP!
posted from Bloggeroid