Jun 21, 2016

Running... bkn Running Man tau




Assalamualaikum...
Haaaa.. ni xtvt sy yg terbaru, sblm ji mmg dh minat tp atas sbb2 tertentu xbole nk teruskn niat tu..

Lps shj Faiq dh bole minum susu thru botol, sy dh start jogging sket2..
Bdn makin tembam, kena lbh aktif
Hahahaha...

Ada geng running lagi ler teruja nk join mcm2 running event ni.. lps ry ni nnt, ada 3 running event yg sy dh register..

Harapan tu nk turunkn sket berat bdn, dn kempiskn spare part kt perut tu..
Org tgk mmg ler mcm ok jer, tp diri sendiri xpuas ati dgn bentuk bdn skrg ni... huhuhuhu

Ni 1st running event yg sy join
Magical Forest Charity Run
Di Taman Botani, Shah Alam (bukit cerakah)
7kilometer sy balun utk 1st time... bkn 3km or 5km, sy pun xsangka bole wat..
Lari-jalan-lari-jalan (byk jln dr lari)

Xsabar nk lari lagi ni... NEXT...!




posted from Bloggeroid

Jun 20, 2016

Ayam Masak Bali Style



1/2 ekor ayam (di potong&cuci)
3 btg serai (diketuk)
3 tangkai daun kari
1 bj bwg besar (hiris bulat2)
4 sdb cili kisar
1 sdb sos tiram
1 sdb sos cili
1 sdb kicap manis
Secubit garam utk perasa
*bole tmbh sedikit air utk jdkn lebih berkuah (pastikan cukup rasa, bole adjust ikut keativiti masing2)

1. Ayam di gaul garam & kunyit, goreng sebentar (jgn garing sgt)- ke tepikan
2. Goreng serai sebentar, kemudian masukkn daun kari. Hingga naik bau..
3. Masukkn cili kisar, tumis hingga sedikit garing
4. Masukkn sos tiram, sos cili, kicap manis dn sedikit air. Masak hingga sedikit pekat
5. Masukkn bwg hiris & ayam yg telah di goreng td.. perasakn dgn sedikit garam

SIAP!
posted from Bloggeroid